• Wpisów:95
  • Średnio co: 33 dni
  • Ostatni wpis:1 rok temu, 12:00
  • Licznik odwiedzin:62 398 / 3220 dni
Jesteś niezalogowany. Niektóre wpisy dostępne są tylko dla znajomych.
 
Aloes prawdziwy pochodzi z Afryki.
Jest to roślina stosowana od wieków ze względu na swoje wszechstronne działanie i właściwości podtrzymujące życie. Aloes składa się z kilku ważnych komponentów, w tym z dobroczynnych minerałów, witamin oraz polisacharydów. Ponadto, jak okazało się ostatnio w wyniku badań glikobiologów, aloes zawiera naturalne cukry dietetyczne zwane glikolowymi składnikami odżywczymi. Wiadomo, że wpływają one korzystnie na organizm człowieka.

Butelka preparatu Mangosteen Plus zawiera organiczny aloes prawdziwy bogaty w glikolowe składniki odżywcze, co pozwala osiągnąć takie korzystne działanie i urozmaicić codzienną dietę.

więcej...
http://www.vemma-poland.org/produkty/vemma/geneza-vemma/aloes.html
 

 
Aloes prawdziwy (Aloe vera) Aloes prawdziwy (Aloe vera) Spośród około 260 gatunków aloesu, aż 29 uznano za lecznicze, w tym aloes prawdziwy Aloe vera zawsze zielona roślina występująca od Afryki Południowej po Morze Czerwone, masowo uprawiana na Antylach, Tajwanie, w Ameryce i w Australii. Aloe Vera Gel to czysty miąższ liści aloesu, bez zawartości niewskazanych frakcji "atomowych" znajdujących się w naskórku, uzyskany z roślin co najmniej trzyletnich . Zawiera polisacharydy, kwasy organiczne, witaminy, aminokwasy (20 z 22 aminokwasów potrzebnych człowiekowi!), enzymy roślinne oraz sód, potas mangan i wapń. Substancje dobrze rozpuszczają się w wodzie, są termostabilne, nie podlegające inaktywacji w kwaśnym środowisku żołądka. Ich działanie powoduje podwyższenie sprawności biologicznej organizmu. Żel aloesowy zawiera również "acemannan". Związek ten okazał się immunostymulatorem aktywującym makrofagi. Miąższ aloesowy zawiera zespół silnie stymulujących substancji, które w praktyce podnoszą barierę immunologiczną, promując działanie prozdrowotne.
 

 
Aloe Vera zawiera polisacharydy, kwasy organiczne, witaminy, aminokwasy (20 aminokwasów z 22 niezbędnych codziennie człowiekowi), enzymy roślinne oraz sód, potas, mangan, wapń. Działanie substancji zawartych w aloesie powoduje podwyższenie sprawności biologicznej organizmu oraz systemu immunologicznego, promując działanie prozdrowotne
 

 
Aloes prawdziwy - Aloe ver, zawiera witaminy, kwasy organiczne, polisacharydy, enzymy roślinne, aminokwasy(20 z 22 aminokwasów), minerały, takie jak sód, potas wapń i mangan. Ich działanie podwyższa sprawność biologiczną. Wspomaga leczenie m.in. krążenia, nieżytów żołądka.
 

 
Herbaty zielone - są to herbaty niefermentowane, które oprócz działania konsumenckiego posiadają szereg walorów profilaktyczno - leczniczych:

* Zapobiegają i hamują rozwój wielu nowotworów
* Posiadają właściwości przeciwbakteryjne i przeciwwirusowe
* Obniżają poziom cholesterolu
* Przeciwdziałają stresom
* Chronią przed zawałem serca
* Hamują próchnicę
* Korzystnie działają w przypadku nadciśnienia tętniczego
* Oczyszczają organizm z toksyn
* Mają wybitne właściwości przeciwwrzodowe
* Chłodny napar z zielonej herbaty polecany jest do przemywania oczu przy zapaleniu spojówek oraz powiek
* Polecane są osobom cierpiącym na nadkwaśność soku żołądkowego
* Herbata zielona jest świetnym antyoksydantem.
  • awatar nenulla: no i jeszcze jak to psycholog mówi"otwiera nam szybciej umysł na wiedzę" często pije to zielone cudo :P
  • awatar Gość: Dlatego staram sie wypic choc jedną zieloną herbate dziennie ;p
Dodaj komentarz ›/ Pokaż wszystkie (2) ›
 

 
Zielona herbata zapobiega rakowi płuc, piersi, jelita grubego, prostaty i żołądka. Wyciąg z liści stosowany zewnętrznie na skórę lub zawarty w kosmetykach zapobiega rakowi skóry. Zielona herbata chroni również przed rakotwórczym działaniem papierosów. Poleca się ją osobom, które mogą być obciążone genetycznie chorobą nowotworową. Zawiera flawonoidy, które działają przeciwzapalnie i przeciwobrzękowo, chronią przed zawałem serca i neutralizują wolne rodniki. Stymuluje krążenie i reguluje ciśnienie krwi. Filiżanka naparu chroni przed miażdżycą i tworzeniem się kamieni w wątrobie, nerkach oraz w pęcherzu moczowym. Łagodzi dolegliwości związane z reumatyzmem. Dzięki zawartym w niej taninom ma działanie przeciwbakteryjne. Dlatego należy ją pić podczas grypy, biegunki lub zapalenia dziąseł. Dzięki sporej zawartości katechiny obniża poziom cholesterolu i chroni przed udarem mózgu. Jest bogatym źródłem fluoru, wzmacnia więc zęby i kości. Zawiera polifenole, które chronią organizm przed wolnymi rodnikami, odpowiedzialnymi za proces starzenia.

Zielona herbata w przeciwieństwie do czarnej nie jest poddawana procesowi fermentacji, przez co zachowuje wartościowe składniki. Jej skład chemiczny jest bardzo bogaty. Zawiera witaminy B1, B2, B5, C, E, K, PP, wapń, magnez, żelazo, sód, fosfor, miedź, fluor, mangan, krzem i jod. Jej picie może utrudniać przyswajanie żelaza, dlatego osoby ze skłonnością do anemii raczej powinny unikać takiej herbaty. Dobra wiadomość dla kobiet, które dbają o linię. Zielona herbata reguluje wydzielanie żółci, pobudza trawienie, neutralizuje nadkwaśność i wspomaga odchudzanie. Zawiera trzy razy mniej kofeiny niż czarna. Działa pobudzająco, a odpowiednio zaparzona odpręża. Dla zdrowia warto więc zamienić poranną kawę na filiżankę zielonej herbaty, która wzmaga koncentrację. Wieczorem z dodatkiem melisy podziała nasennie i uspokajająco.

Zielone iście herbaty długo pozostawione w wodzie dodatkowo fermentują, wydzielając szkodliwe składniki. Trzeba wiedzieć, jak prawidłowo zaparzyć zieloną herbatę, by nie stracić jej leczniczych właściwości, a także smaku i aromatu. Po upływie 7 minut należy oddzielić liście od naparu. Od długości parzenia herbaty zależy jej działanie. Na początku wydziela się teina, dopiero po 3 minutach polifenole, które ją neutralizują. Po 7 minutach parzenia napar nie ma już właściwości pobudzających. Jeżeli chcemy, by zielona herbata działała pobudzająco, należy ją parzyć do 3 minut, jeżeli odprężająco - do 8 minut. Nie można jej parzyć zbyt długo, bo będzie miała gorzki smak. Woda do zaparzenia powinna być filtrowana, o naturalnym pH i bogata w tlen. Po zagotowaniu należy ją odstawić na od 3 do 14 minut. Wtedy będzie miała odpowiednią temperaturę (60-85 stopni). Zalanie zielonej herbaty wrzątkiem to zabójstwo! Staje się mętna i ma cierpki smak. Jest wydajna. Te same liście można zaparzać nawet trzykrotnie, za każdym razem uzyskując inny smak. Herbata z pierwszego parzenia ma działanie pobudzające, z drugiego i trzeciego uspokajające. Napar z zielonej herbaty ma zielonożółty, słomkowy kolor, jest bardzo aromatyczny o delikatnym, słodko-gorzkim smaku.

Do zaparzenia zielonej herbaty najlepsze są okrągłe, pękate czajniczki, które pozwalają na swobodne rozwijanie się liści. Należy unikać plastikowych, bo mogą zmienić jej posmak. Herbata najlepiej smakuje w cieniutkich, porcelanowych filiżankach. Barbarzyństwem jest słodzenie zielonej herbaty, bo traci swój smak i niektóre właściwości lecznicze. Do naparu lepiej nie dodawać także śmietanki lub mleka, te świetnie komponują się z czarną herbatą. Zamiast nich możesz dodać listek mięty lub plasterek cytryny, stanie się wtedy orzeźwiającym napojem. Zielona herbata jest dość często aromatyzowana kwiatem jaśminu i lotosu lub kawałkami różnych owoców.

Jest najstarszą ze wszystkich herbat. Uprawia się ją od 5000 lat. Jej kolebką są Chiny. Ma najwięcej gatunków, które różnią się smakiem, aromatem, a także wyglądem liści. Pochodzi z tej samej rośliny co jej czarna siostra, różnica polega na tym, że nie jest ona fermentowana. Świeżo zebrane liście poddawane są więdnięciu, parowaniu, zwijaniu i suszeniu, dzięki czemu zachowują zielony kolor i właściwości lecznicze. To najpopularniejszy napój w Chinach i Japonii. Na świecie wytwarza się rocznie około 600 000 ton zielonej herbaty, z czego około 75% w samych Chinach.
 

 
Od dawna ceniona w Chinach za jej lecznicze właściwości.

w ostatnim czasie zyskuje coraz większe zainteresowanie. Mamy wiele raportów potwierdzających jej skuteczność.

Zielona herbata zawiera bardzo wysoką zawartość Catechin Polyphenols, które mają właściwości przeciwutleniające, które są skuteczne w walce z rakiem. ponadto, zielona herbata zawiera polisacharydy, flawonoidy, witaminy B, kompleks witamin C (w jednej filiżance zielonej herbaty jest więcej witaminy C, niż w pomarańczy), witaminy E, fluorku.

Ze wszystkich herbat, zielona ma największe właściwości lecznicze, ze względu na szczególny sposób w jaki jest suszona. Liczne amerykańskie uniwersytety i ośrodki badawcze przyjęły że:

Zielona herbata może pomóc w obniżeniu poziomu cholesterolu i zmniejszenia ryzyka wystąpienia udaru mózgu.

zielona herbata zmniejsza ryzyko zachorowania na raka.

Zielona herbata zmniejsza stres i może spowolnić proces starzenia.

Zielona herbata hamuje rozwój różnych bakterii, powodujących choroby.

Zielona herbata zapobiega psuciu się zębów ze względu na bogatą zawartość fluorku.

Zielona herbata pomaga likwidować zaparcia.

Komponenty zielonej herbaty i ich efekty:

Kateiny:
zmniejszają ryzyko zachorowania na raka
powstrzymuje nowotwory
zmniejsza ryzyko mutacji
obniża cholesterol we krwi
zapobiega wysokiemu ciśnieniu krwi
zapobiega wysokiemu poziomowi cukru we krwi
zabija bakterie
zapobiega psuciu się zębów
chroni przed złym oddechem

Kofeina:
pobudza
działa moczopędnie

Witamina C:
redukuje stres
chroni przed grypą

Witamina B:
wspiera metabolizm

Flawonoidy:
wzmacniają ściany naczyń krwionośnych
chronią przed złym oddechem

Polisacharydy:
obniżają wysoki poziom cukru we krwi

Witamina E:
działa jako przeciwutleniacz i przyczynia się do spowolnienia procesu starzenia.

Taina:
podkreśla smak
 

 
Spośród wszystkich rodzajów herbat za najzdrowszą uchodzi herbata zielona. Po odkryciu kilku związków chemicznych, których działanie jest bardzo pożyteczne dla ludzkiego zdrowia, naukowcy w sposób szczególny zainteresowali się składem tej herbaty. I dobrze, ponieważ odkryli w niej wiele ciekawych rzeczy.

Okazało się, że w zielonej herbacie można znaleźć całe bogactwo antyoksydantów. Przede wszystkim grupę związków polifenolowych o nazwie - katechiny. Te niezwykle silne antyoksydanty dały się poznać w najnowszych badaniach jako związki przeciwwirusowe, spowalniające starzenie oraz mające bardzo korzystny wpływ na stan naszego zdrowia, a tym samym na nasze samopoczucie. Testy kliniczne bezsprzecznie ujawniły, że katechiny nie znają litości dla zabójczych dla nas wolnych rodników skutecznie wymiatając je z naszego organizmu.

Witamina C oraz E uważane są za bardzo silne antyoksydanty. Tymczasem w zielonej herbacie naukowcy znaleźli związek o nazwie – galusan epigalokatechiny, w skrócie EGCG. Badania ujawniły, że jest on przynajmniej sto razy bardziej skuteczny niż witamina C oraz przynajmniej dwadzieścia pięć razy bardziej skuteczny niż witamina E w ochronie naszych komórek oraz DNA przed uszkodzeniami prowadzącymi do nowotworów, chorób serca oraz innych poważnych dolegliwości. Inny bardzo silny antyoksydant znaleziony w czerwonym winie – resveratrol – również pozostaje w tyle za EGCG, posiadając dwukrotnie niższy potencjał antyoksydacyjny.

Podczas fermentacji, której w procesie produkcji często poddaje się również herbatę, katechiny ulegają utlenieniu do związków chemicznych o nazwie: teaflawiny oraz tearubiginy. Zatem niesfermentowana herbata bogata jest w katechiny, a sfermentowana w ich utlenione pochodne. Tym właśnie charakteryzuje się herbata czarna, której pozytywny wpływ na zdrowie jest znacznie mniejszy. Ponadto zielona herbata jest również bardzo dobrym źródłem innych flawonoidów zwanych flawonolami. W procesie fermentacji flawonole na szczęście nie ulegają utlenieniu, dzięki czemu możemy się nimi cieszyć zarówno w herbacie, która przeszła proces fermentacji jak i w herbacie niesfermentowanej.

Dla zielonej herbaty znaleziono również szereg innych zastosowań. Okazało się, na przykład, że mięso zwierząt, do których paszy dodaje się zieloną herbatę, dużo lepiej się przechowuje. Dzieje się tak ponieważ zawarte w herbacie katechiny stabilizują a-tocoferol w mięśniach zwierząt, które dzięki temu dłużej zachowują swoją wysoką jakość. Ponadto okazało się również, że dodatek herbacianych polifenoli do smażonych produktów przyczynia się do poprawy ich oksydacyjnej stabilności, która ma oczywiście niebagatelny wpływ na nasze zdrowie. Efekt ten szczególnie widoczny jest podczas smażenia makaronów.

Ostatnie badania pozwoliły naukowców rozwikłać zagadkę mechanizmu pozytywnego oddziaływania polifenoli z herbaty na nasz organizm. Okazało się, że ich antyoksydacyjna aktywność wynika z bezpośredniego oddziaływania na nasze białka w postaci interakcji polifenol-białko. Odkrycie tego mechanizmu może w przyszłości torować drogę do innych odkryć.

Naukowcy podzielili pozytywne oddziaływanie herbaty na organizm ludzki na kilka grup: redukcja wysokiego ciśnienia krwi, obniżanie poziomu cukru we krwi, zapobieganie rozwoju nowotworów, obniżanie poziomu złego cholesterolu we krwi. Ten ogólny podział nie pozwala nam opisać wszystkich pozytywnych efektów, jakie doświadczymy pijąc zieloną herbatę, powinien jednak w znacznym stopniu wpłynąć na nasze decyzje czyniąc nas bardziej świadomymi konsumentami.
 

 
Zielona herbata wywodzi się z Chin i jest popularna w wielu krajach. U nas również coraz cześciej zaczynamy dostrzegać jej właściwości. Jest ona bogata w witaminy składniki mineralne i mikroelementy. Poprawia ona krążenie, chroni przed zawałami serca, obniża poziom cholesterolu, wzmacnia zęby i kości, a także reguluje procesy trawienne. Poza tym ma właściwości pobudzające i odprężające.
  • awatar vemma: tak, dokładnie, zapomniałem tego ując w tej wypowiedzi.
  • awatar Anukett: wg medycyny chińskiej również ochładza organizm więc nie powinniśmy pić jej zimą
Dodaj komentarz ›/ Pokaż wszystkie (2) ›
 

 
After a long absence from the market, Teamed with a new distributor Mangosteen doo, whose task is to care for participants and clients of Vemma, and distribution of products in Croatia.

Reopening of Croatia is associated with the following changes / news:

* is possible to order the product through the website,
* The ability to send orders to a specific address, as well as pick up in the office.

http://www.vemma-poland.org/en/lista-aktualnosci/1-chorwacja-ponownie-otwarta.html
  • awatar muzungu2: super
  • awatar vemma: @ADHD-owiec.: wcześniejsze wypowiedzi są po Polsku.
  • awatar Gość: super blog. nic nie rozumiem, ale to szczegoł. Mowisz, albo odpowiedniejsze slowo piszesz po polsku.?
Dodaj komentarz ›/ Pokaż wszystkie (3) ›
 

 

From now on Shipping favorite products, so necessary for a great feel and fantastic presentation will take place in warehouses located in Ireland. This allows safe and broad wings of the European VEMMA finally arrived on the island.

http://www.vemma-poland.org/en/lista-aktualnosci/2-irlandia-pod-skrzydlami-vemma-europe.html
 

 
For us, "The most important are the people", so now 31.10.2008 The great opening of the first online store VEMMA.
Knowing how Vemma is reshaping our lives we have products that make a lot easier, you can conduct your business!
Supporters VEMMA should be strongly surprised! The shop will be not only tools but also to help distribute these products,

http://www.vemma-poland.org/en/lista-aktualnosci/3-vemma-shop-wielkie-otwarcie.html
 

 
Netcoo Magazine is Europe's leading publisher of business in direct sales and network marketing.

We are proud to communicate that in the latest edition of industry magazine published an interview with the founders of Vemma Europe-Simon Grabowski and Fred Stege.

http://www.vemma-poland.org/en/lista-aktualnosci/4-vemma-europe-na-drodze-do-sukcesu.html
 

 
Last Saturday (27.12.2008r.), The columns of one of the most popular newspapers in Poland, in addition Family Magazine, information appeared on the Masthead of our product. Vemma, because of her question, has been recommended as a dietary supplement, through which we can no longer enjoy life.

http://www.vemma-poland.org/en/lista-aktualnosci/5-optymisci-zyja-dluzej.html
 

 
Network Magazine is the leading magazine for the Polish market for network marketing industry.

On the pages of an article appeared about Vemma Europe, as an example of a successful business network.


http://www.vemma-poland.org/en/lista-aktualnosci/6-pomaranczowa-rewolucja-w-polsce.html
 

 
The Polish newspaper The Times, in addition Family Magazine published a very important article on proper nutrition for children. According to experts in nutrition is not important how much we eat, but what we eat.

http://www.vemma-poland.org/en/lista-aktualnosci/7-dziecko-rosnie-na-witaminach.html
 

 
Catherine Wagner:
Is the quality of the product had a strong influence on the decision to introduce Vemma Europe?
Fred Stege:
Has been crucial. We have not made a decision until we have used the product and its composition is not checked, and as a result of all U.S. research and analysis carried out on it. We were shocked by the power which is composed of Vemma in the Light of professional studies. These results leave the competition far behind.
For sale is a few drinks, which Conquered the market in recent years.
We needed something different, unique product that would be far more effective than simply juice.
Vemma is a very strong concentrate enriched with minerals, vitamins and antioxidants, which distinguish it from other supplements.

Catherine Wagner:
Does the product need to be successful?
Fred Stege:
We believe that the Internet company must excel in many areas of activity to achieve long-term success - such as product development, management, the system of commissions, marketing, corporate support and many others.
Great product is not everything, if you do not have good managers, or you do not have the appropriate strategies. Likewise, a lucrative commission scheme means nothing if you do not stand behind him valuable products and good management. Each of these areas is equally important for us and the entire board pays attention to them.

Catherine Wagner:
It is good to see in Poland, a company that is serious about its distributors.
Simon Grabowski:
Can you call us a company Aimed at the distributors. Base dealer is the most valuable resource for any company operating on the market for network marketing. We consider them as our 'clients' affairs, that is why always listen to what they have to say and try to give them the best level of service.
Their success is our success.

http://www.vemma-poland.org/en/lista-aktualnosci/26-na-drodze-do-sukcesu.html
 

 
Here's a short piece of intelligence contained in the writings of one industry:
"... In fact, I use the same concept, which in the past 11 years has strengthened its position in the network business. Approximately 350.000 active sellers with the millionaires in 2842, 6000 earning over 50.000 euros and about 4200 people who receive a monthly commission check their passive (networkowa retirement) in several different

Three times he won the toughest race in cycling, mountain in Australia.
Harry Meier is a known mental coucher'em people from various industries including athletes, politicians or businessmen.
Network Marketing VEMMA deals from 3 years.

http://www.vemma-poland.org/en/lista-aktualnosci/27-loader-training.html
 

 
Pleased to announce the next mention of the Vemma products in the Polish press.

In this case, the nationwide monthly BEAUTY - a luxury guide for women on health, personal care and fashion - Vemma recommended as an effective vitamin formulation of the potent anti-inflammatory.

We invite you to familiarize yourself with the text.

http://www.vemma-poland.org/en/lista-aktualnosci/56-artykul-w-miesieczniku-uroda.html
 

 
The real satisfaction we would like to inform you that our product has successfully passed the procedure of Vemma, notification of the placing on the Polish territory in the Chief Sanitary Inspector.

http://www.vemma-poland.org/en/lista-aktualnosci/67-akceptacja-gis.html
 

 
VEMMA is produced by the American company New Vision, which entered the market in 1999.

VEMMA a patent has over 8 years on the market and has a turnover of over 1 billion dollars, is in second place
the fastest growing Internet marketing companies.

http://www.vemma-poland.org/en/kto-produkuje-vemma-verve.html